Rantelon premeerib kahte IT-tudengit 2500 eurose stipendiumiga

Rantelon kutsub koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga riistvara arenduse ja programmeerimise bakalaureuseõppe tudengeid kandideerima ettevõtte stipendiumile. Toetuse suuruseks on 2500 eurot ning see on ette nähtud kahele tudengile.

Ranteloni eesmärk on tunnustada noori aktiivseid riistvara arenduse ja programmeerimise eriala tudengeid, kellest loodetakse tulevikus ka järelkasvu. “Meie sooviks on IT ja kübervaldkonna kõrval tõuseks huvi ka elektroonika ja riistvara arendamise vastu. Näiteks meie ettevõte vajab raadiotehnika eksperte ja mulle meeldib ikka küsida, et nutitelefoni edasiarendused on põnev küll, aga kust tuleb signaal sinna seadmesse? Meil on vaja inimesi, kes ka seda poolt tunneks,” rääkis Ranteloni peainsener Priit Kinks.

Priit Kinks lisas, et sellepärast panustab Rantelon lisaks stipendiumile ka tudengite õppeprotsessi. “Meie juurde saab tulla praktikale ja lõputööd tegema. Erinevaid huvitavaid projekte jagub küllaga. Näiteks droonide avastamine või segamine raadiosignaalidega, passiivradarid, SDR raadio, raadiosaatjad, tööstusrobotite arendus – need ja paljud muud teemad on meil majas aktiivselt tegevuses.”

TalTechi IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan ütles omalt poolt, et tehnikaülikool on alati väärtustanud praktilist haridust, mis sünnib koostöös ettevõtetega. “Mul on väga hea meel, et Rantelon on lisaks tavapärastele koostöövormidele, nagu selleks on lõputööde juhendamised ja praktikad, välja pannud ka rahalise stipendiumi. Stipendium aitab tudengitel keskenduda õppimisele ja nad ei pea enam nii palju muretsema igapäevaste kulutuste katmise pärast. Samuti annab stipendium neile uusi võimandusi enda arendamiseks ja täiendamiseks.”

Stipendium antakse välja kahele riistvara arenduse ja programmeerimise eriala edukale üliõpilasele, kellel on hea kaalutud keskmine hinne ning taotluse esitamise päevaks täidetud vähemalt 120 ainepunkti. Stipendiumi suurus on 2500 eurot üliõpilase kohta. Kandideerida saab kuni 26. oktoobrini https://taltech.ee/arengufond/stipendiumid/2021-sugis.